Annelieke Merx - Zoete Inval

Annelieke Merx - Zoete Inval
Artikelnummer: UD2373
Prijs: €3,95 inclusief BTW
Release Datum: 
din, 09/10/2012
Artiest(en): 
Annelieke Merx
Barcode: 
8713545797459
Tracks
1
Zoete inval
Annelieke Merx

Annelieke Merx - Biografie

“Dat plezier wat ik heb en voel tijdens een optreden, dat wil ik ook graag overbrengen aan anderen. Ik wil met mijn liedjes anderen blij maken.”

Als klein meisje bouwde ze haar tennisracket om tot een gitaar en werd de haarborstel van moeder een microfoon en… “zong en speelde” ze daarmee de liedjes die elke week bij “Top Pop” voorbij kwamen. Haar ouders zagen en hoorden het allemaal aan en merkten wel dat dit geen bevlieging van dochterlief was. Op enig moment met Kerstmis schonken zij Annelieke dan ook een echte gitaar. Het mooiste cadeau ooit voor Annelieke.

Inmiddels is Annelieke uitgegroeid tot een professionele en  muzikaal veelzijdige zangeres met veel ervaring. Zij beschikt over een prachtige stem en heeft de kwaliteiten van een volwaardige chansonnière in zich. Daarbij bezit zij de gave om passende melodieën te componeren bij teksten en schrijft ook eigen liedjes.  Annelieke trakteert de luisteraar dan ook op een gezellig, vrolijk liedjesprogramma met heel veel sfeer en variërend van luisterlied tot feest en uit je dak. En dit alles nog steeds vergezeld door haar gitaar. “Ja, die hoort er altijd bij. Zonder mijn gitaar is een optreden naar mijn gevoel niet geslaagd. En bovendien heeft dit instrument mijn imago sterk bepaald”. Haar optredens zijn vakkundig maar behouden toch het warme en spontane contact waarmee Annelieke sinds jaren bij haar publiek bekend staat omdat zij zingt en optreedt vanuit haar gevoel. Met haar akoestische gitaar, melodieuze muziek, pakkende teksten en zuivere stem weet zij mensen te raken.

Annelieke heeft in haar Brabantse streektaal een 4 tal solo-CD’s:  “Nevel”1998, “Leeveslust” 2002, “Maoneschijn” 2006 en “Vrolijk Kerstfeest” 2009 op haar naam staan. Met een 7 tal mooie Marialiedjes, enkele nog geleerd van haar moeder, is  Annelieke te beluisteren op de eerste en enige CD “Maria in Brabant” 2004. I.s.m. Cor Swanenberg bracht zij de kerstCD “Onderweges naor Kerstmis” 2003 uit.  Annelieke is tevens te zien en te horen op de in 2005 verschenen DVD “In Brabant geborre” met het bijzondere lied “De Veldkapel”. Ook leverde zij een muzikale bijdrage aan bijna alle CD’s uit de reeks “Brabant op z’n Best”

.
Annelieke heeft haar repertoire uitgebreid met Nederlandse liedjes zoals de single en videoclip “Naar de zon” 2008, “Kerstpakket” 2009, “Dans de Zumba” 2010 en “Deze zomer is een droom” 2011.  Liedjes van haar zijn regelmatig te horen bij Omroep Brabant, TV Oranje en diverse lokale, regionale en landelijke omroepen. En zelfs in het buitenland heeft zij haar fans. (o.a. Dutch touch radio, Canada).

Annelieke timmert hard aan de weg:  Haar nieuwste single en gelijknamig Nederlandstalig album “Zoete Inval” 2012 en videoclips zijn geboren. Thema’s waarin gastvrijheid, verwondering, vrolijkheid en spontaniteit de boventoon voeren.  Op de vraag aan haar: “Vanwaar die inspiratie?” vertelt zij: “Komt het doordat ik mensen zo vaak hoor zeggen: “waar is de gezelligheid gebleven?”, of, “waarom hebben we allemaal zo’n haast en weinig tijd?”. “Mogelijk ook door de complimenten na mijn optredens: ”Annelieke, wat is het toch ontspannend om naar je te luisteren en samen met jou liedjes te zingen, bedankt voor de gezelligheid?”. “Wie weet, ik hoop het, kan ik je door deze liedjes wat van die sfeer en blijheid meegeven. Kunnen we dit gevoel tijdens een optreden waar je ook ongepland en met de zoete inval van harte welkom bent, samen met elkaar delen en samen zingen. Zo gezellig met elkaar”. Veel luisterplezier!  Annelieke”

Boekingen & info: Tel: 0413-211953 / 06-51815148 / info@anneliekemerx.nl

Website: www.anneliekemerx.nl

Facebook: www.facebook.com/annelieke.merx

Twitter: www.twitter.com/anneliekemerx

Youtube: www.youtube.com/anneliekemerx