Aristakes - The Winetheater

Aristakes - The Winetheater (Front)
Artikelnummer: HR110008
Prijs: €0,00 inclusief BTW
Release Datum: 
vri, 25/03/2011
Artiest(en): 
Aristakes
Bestaat uit: 
CD
Barcode: 
8718011460660
Tracks
1
September Morn'
Aristakes
2
When you say nothing at all
Aristakes
3
Every beat of my heart
Aristakes
4
Mr. Bojangles
Aristakes
5
Love on the rocks
Aristakes
6
Home
Aristakes
7
Carry me (Like a fire in your heart)
Aristakes
8
You've got a friend
Aristakes
9
If tomorrow never comes
Aristakes
10
Always on my mind
Aristakes
11
Fragile
Aristakes
12
Stay with me 'til the morning
Aristakes
13
Something stupid
Aristakes
14
We both know It
Aristakes

AristakesAristakes Jessayan, zoals zijn volledige naam luidt, is geboren in Athene, Griekenland. Als 3-jarige kleuter kwam hij met zijn van oorsprong Armeense ouders naar Nederland, waar hij op zijn 7-de jaar begon met pianolessen. Vanaf 1974 treedt Aristakes als pianist/ zanger op tijdens vele feesten/partijen in Nederland en ver daarbuiten.

Zijn eerste single “Sentimental Song” was zelfs AVRO’s Radio en TV-tip. Begin jaren tachtig heeft Aristakes de Nederlandse Top 40 gehaald met onder meer: “Don’t wanna live without you” (eigen compositie) en “Kom in m’n armen”, een duet met Ciska Peters.

Tevens is er van Aristakes, in 1992 een prachtige piano-CD verschenen, geproduceerd door Hans van Hemert. Daarop staat een aantal bekende stukken, waarvoor Aristakes de arrangementen voor zijn rekening heeft genomen. Ook alle instrumenten zijn door hem zelf bespeeld.

Als entertainer weet hij het publiek op zijn geheel eigen wijze te vermaken. Zijn repertoire kan als all-round worden omschreven. Zijn specialisme is echter wel Neil Diamond. Hij wordt daarom ook wel de Nederlandse Neil Diamond genoemd. Verder speelt Aristakes in de stijl van Elton John, Billy Joel, Charles Aznavour, Frank Sinatra, Ronan Keating, Michael Buble, Sting, Robbie Williams, enz.

Aristakes is nog altijd actief gebleven als pianist/ zanger op allerlei evenementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze rasartiest enorm veel ervaringen heeft opgedaan tijdens zijn optredens in het land. Het hoogtepunt in zijn loopbaan als zanger was toch wel het live zingen van het Armeense volkslied voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd Nederland-Armenië op 30 maart 2005 in het PSV stadion voor SBS6.

In oktober 2005 heeft Aristakes, na vele verzoeken uit het publiek, weer een album opgenomen! Dit sfeervolle album, “The Winetheatre”, is precies dat wat hij live het liefst doet: piano spelen en zingen, dus zonder verdere begeleiding van andere instrumenten, gewoon “back to basic” en puur natuur. Hij heeft alle tracks van deze CD in een keer ingespeeld in de studio en geeft daarmee feitelijk weer wat hij tijdens zijn optredens is: pianist/ zanger. “The Winetheatre” kwam vanuit het niets nieuw binnen op #22 in de Album Top 100, waardoor Aristakes meteen weer op de kaart stond. De album track “We both know it” bleek eveneens een schot in de roos en bereikte zelfs een 34e plaats in de Top 100.

Onlangs bracht de zoetgevooisde Armeense zanger nog de prachtige ballads “Song for Peace”, “Oceans of love”, en “Sail” uit. Hierna volgden boekingen in o.a. Amerika en zelfs in Dubai.

Nieuwe recente ontwikkelingen zorgen voor een enorme carriere boost. Na een uitgebreide update van zijn sociale netwerken en website door Ultimate Management, werd Aristakes in december 2010 door Tineke de Nooij uitgenodigd voor een live interview in de Tineke Show op Radio 5 Nostalgia. Hierop kwamen veel positieve reacties binnen. 

In 2011 wordt de single “Hey Little Girl” met bijbehorende videoclip worden uitgebracht. Aristakes draagt de song op aan Edmee Mildred Heerenveen-Boerleder, die iedereen ontroerde met haar emotionele rol als de oma in de videoclip, maar plotseling 2 weken later overleed. Hierna volgt "The Private Collection", een mini album met 4 prachtige composities die al een tijdje op de plank lagen en op verzoek van zijn fans nu verkrijgbaar zijn op de meeste downloadportals.

Meer Info: Aristakes.nl / Houseofevents.nl
Bookings: House of Events: +31 (0)6 22660994 / info@houseofevents.nl