Mike Peterson - This is what it feels like

Mike Peterson - This is what it feels like
Artikelnummer: MPCD1401
Prijs: €0,00 inclusief BTW
Release Datum: 
vri, 18/04/2014
Artiest(en): 
Mike Peterson
Bestaat uit: 
CD
Barcode: 
8713545797510
Tracks
1
Theme (This is what it feels like)
Mike Peterson
2
This is what it feels like
Mike Peterson
3
Be my baby
Mike Peterson
4
I heard it through the grapevine
Mike Peterson
5
Wishing well
Mike Peterson
6
Can't take my eyes off you
Mike Peterson
7
I'm falling for you
Mike Peterson
8
Ain't no mountain high enough
Mike Peterson ft. Antje Monteiro
9
Happy
Mike Peterson
10
Soul Man
Mike Peterson
11
Ain't no sunshine
Mike Peterson
12
Ain't no mountain high enough (Remix)
Mike Peterson ft. Antje Monteiro

Mike Peterson and Friends

In April 2014 presenteert Mike eindelijk zijn langverwachte album “This is what it feels like” tijdens “Mike Peterson & Friends” in het Paard van Troje te Den Haag. Een prachtig sfeervol album vol met soul, disco en Motown tracks, gestoken in een nieuw jasje, gelardeerd met het warme unieke stemgeluid van Mike Pieterson.

“Het is altijd al een droom van mij geweest om een album te maken in de stijl “Soul”. Dit is de muziek waarmee ik ben opgegroeid.” Mike is met name trots op het duet met Antje Monteiro en bedankt iedereen die met hem heeft samengewerkt.

Van de zelfgecomponeerde en geproduceerde albumtrack “I’m falling for you” is samen met Denzel een super vette remix geproduceerd die Mike samen met het album als download op alle portals released.

Mike Peterson, geboren in Den Haag 18 januari 1975 begint zijn zangcarrière op elf jarige leeftijd, niet wetende dat hij zou opgroeien tot een allround zanger/entertainer. Het begint allemaal met 'af en toe' een paar liedjes zingen in de pauze van andere artiesten. Reeds op 13 jarige leeftijd wordt Mike gevraagd voor zijn eerste televisieshow "De Bart Boos Show" van de helaas overleden Bart de Graaf. Daarnaast werkt Mike hard aan een zangcarrière, ondersteund door zijn vader, die tevens ook zijn geluidsman is.

Na het overlijden van zijn vader besluit Mike na een jaar gelukkig weer om de draad op te pakken en maakt op 16 jarige leeftijd zijn eerste single ”If I were a Carpenter”. Opgenomen met grote namen uit de Nederlandse muziek, waaronder Mildred Douglas (Mai-Tai) en Bert Meulendijk (gitarist van o.a. Rene Froger). Deze single wordt helaas geen hit, maar zorgt wel voor de nodige publiciteit, Met als positieve ontwikkeling dat Mike wordt gevraagd voor zijn eerste grote optreden in Nederland. Namelijk in het voorprogramma voor de Soullegende Lou Rawls in de Doelen te Rotterdam!

In 1995 word Mike gevraagd de vocalen te verzorgen voor misschien wel de meest succesvolste dj’s van die tijd, Charly Lownoise en Mental Theo. De single “This Christmas” word een top 10 hit in Nederland, Duitsland en België. In 1999 geeft een vriend Mike op voor "De Soundmixshow" van Hennie Huisman. Mike behaald de televisierondes met de song “If i only knew” van Tom Jones.

In 2000 start Mike zijn professionele opnamestudio en begint met het schrijven en arrangeren van zijn eigen muziek. In 2002 scoort zijn single, “Show me your love” goed in de Mega Top 50. Deze single is mede geproduceerd door het team achter Marc van Dale, "Dub Foundation". Datzelfde jaar doet Mike mee aan het Golden Stag festival in Roemenie. Dit is een toonaangevend festival, waar veel grote namen aan mee werken, zo ontmoet hij o.a. Boys 2 Men, The Kelly Family en The Scorpions. Op dit festival wint Mike de tweede prijs en daarnaast stemt het Roemeense volk met 42% Mike tot publiekswinnaar. Door dit festival blijft zijn populariteit internationaal alsmaar groeien. Met als gevolg dat hij een graag geziene gast is in diverse televisieprogramma’s, zoals “Big Brother” en “De Surprise Show”. Deze programma´s halen in Roemenië een kijkcijfer van ruim 7 miljoen mensen. Sinds die tijd reist Mike veel af naar Roemenië, Frankrijk en Engeland om hier nieuw materiaal op te nemen. Na veel verschillende projecten neemt Mike, in Roemenie, een swing album op met live orkest. Met dit album laat Mike zeker horen dat hij een allround zanger is.

Begin 2006 wordt Mike gevraagd om samen met de Roemeense zangeres Maria Radu mee te doen aan het Nationale Eurovision Songfestival. Ze halen de finale maar worden niet als winnaar gekozen. Wederom een hoop positieve publiciteit voor Mike Peterson. Vervolgens arrangeert Mike in de studio een aantal ijzersterke demo’s sommige zelfs in het Nederlands.

In maart 2007 vertrekt Mike naar Londen om daar een nieuwe single op te nemen met de producers van Peter Andre. Ondanks dat de single “Could this really happen” net niet de top 40 bereikt, is er enorm veel positieve aandacht van radio en tv stations vanuit het hele land. Internationaal blijft Mike ook scoren en wordt gevraagd om te komen optreden bij diverse festivals en evenementen in Letland, Rusland en Roemenie. Hij treedt daar op met London Beat, Robin S en vele anderen.

In Oktober 2007 doet Mike mee aan het tv programma “Cor achter de dijken” van Cor Bakker. In de jury zitten o.a. Xander de Buisonje en Jamai. Hij zingt hier zijn Nederlandstalige single "Jij luistert naar mij". Na de voorrondes komt Mike uiteindelijk in de finale en wint. Hij wordt “Talent van 2007”.

Begin 2008 wordt Mike terug gevraagd om naar Roemenie te komen voor de opnames van het “Golden Stag festival 2008”. Mike wordt uitgeroepen tot de populairste artiest van de afgelopen 40 jaar. Door de jaren heen verzorgen daar o.a. Jullio Iglesias, Tom Jones, UB40, Michael Bolton en vele anderen gastoptredens, dus geen verkeerde score voor Mike Peterson.

In november 2009 staat Mike met de JMT Gents, in het World Forum Theater, waar zij met live orkest en showballet in een uitverkochte zaal, een spetterende show hebben neergezet. Hierna volgen in 2010 nog twee avonden in "het Paard van Troje" Den Haag.

In 2013 werkt Mike, samen met collega’s uit de muziek, hard aan nieuwe songs. Hieruit volgt de verrassende single "Dreams to Remember" samen met rapper Robbie Raadsel en het swingende soulful “Be my baby”.

In April 2014 presenteert Mike eindelijk zijn langverwachte album “This is what it feels like” tijdens “Mike Peterson & Friends in het Paard van Troje te Den Haag. (zie boven)

Meer info: Mikepeterson.eu / Elusive.eu

Label: MP Records / Release: 18 april 2014
Productcode: MPCD1401 / Barcode: 8713545797510

CD persing en digitale release-uitvoering: UltimateDisk.nl